Sep 4, 2009

kenali lelaki melalui rambut ?

Kenali lelaki melalui rambut nya...


1) RAMBUT LURUS - bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan berpotensi dalam bidang kesenian.

2) RAMBUT KERINTING TEBAL- kurang bijak, degil, cenburu kuat, romantic, banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, suka termenung

3) RAMBUT KERENTING NEGRO- bijak, ego, cemburu buta, romantic , memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah

4) RAMBUT IKAL MAYANG- bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kan seseorang dengan kesilapan lalu.

5) RAMBUT HALUS/LEMBUT- bijak sangat, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.

6) RAMBUT SIKIT- bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego, dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.

7) RAMBUT PERANG- kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah.

8) RAMBUT TEBAL- bijak, degil, cemburu, romantic, kasar, banyak kawan, dan pandai mengambil hati seseorang.

9) RAMBUT KUSUT- sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan.

10) RAMBUT BERUBAN-kurang bijak, suka termenung, sosial sikit, berfikiran terbuka dan pandai selesai kan masalah diri.

Aug 26, 2009

duit raya terlebih pulak camana nih

Raya taun ni aku rasa macam pemurah sgt...so kepada siapa2 tak cukup duit nak bagi duit raya utk dibagi kat anak2 buah ke...leh la singgah rumah aku, amik kat stor aku berapa korang nak amik la. syarat utama posa kena cukup tu jek


Aug 22, 2009

Aug 20, 2009

cara2 pegang tiang masa LRT / monorail bergerak!

Cara2 terbaik untuk memegang semasa anda naik LRT ke monorail ke Komuter.. takut jatuh plak kang kalo train tetiba brek :p





err.. tolong refer kat pakcik tua tu ye utk cara yang betul!!!



.

Aug 18, 2009

pengetahuan am darjah lapan

- Pengetahuan AM -

1. Tahukah anda?..Apabila kita membuang air kecil, badan kita akan menjadi sejuk kerana telah melepaskan haba melalui bahan kumuh. Jika kita men’gencing’ orang lain, maka haba akan terlepas dari badan orang itu lalu kita akan dilempang olehnya.

2. Percayakah anda?..Wanita mengelipkan mata dua kali lebih kerap daripada lelaki dan jantung wanita juga berdegup lebih laju berbanding jantung lelaki. Tapi percayakah juga anda bahawa, lelaki selalu ada dua mata air dan jantung mereka juga berdegup dengan lebih laju jika diketahui oleh isteri.

3. Terdapat kira-kira 3,000 spesis pokok dalam setiap kawasan seluas 1.6 km persegi di hutan Amazon dimana jika seseorang bernama Amran memasuki kawasan itu, beliau berkemungkinan akan tersesat selama 3,000 jam jika tidak membawa kompas.

4. Uri Geller, ahli psikik terkenal yang dilahirkan pada 20 Disember 1946, mengatakan bahawa kebolehan luar biasa yang dimilikinya itu berasal dari planet Hoova dan kadangkala dia juga memekik sambil mengatakan yang dia adalah seorang Ultraman!.

5. Tahukah anda?..Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya. Tetapi ini tidak bermakna baki 90% lagi perlu dibuang kerana jika dibuang sudah terbuktilah manusia itu dari jenis yang tidak ada otak!!.

6. Apabila marah, Tasmanian Devil (sejenis haiwan yang hidup di pulau Tasmanian, selatan Australia) akan bertukar warna menjadi kemerah-merahan. Bila Makcik Leha marah, wajahnya juga akan bertukar menjadi kemerah-merahan padahal mereka bukanlah dari spesies yang sama.

7. Gelas kaca pecah dengan kelajuan 4,827 km/j. Pecah Kaca, Pecah Gelas, Sudah Baca Harap Balas pula ialah ayat yang selalu diguna oleh budak-budak sekolah ketika bercinta.

8. Tahukah anda?..Otak kita mengandungi 80% air. Walaubagaimanapun..seseorang yang sudah lama tidak membuat hubungan kelamin bersama isteri akan mengalami satu sindrom yang berkaitan otak iaitu sindrom ‘masuk air’.

9. Tahukah anda?..Belang yg kita lihat pada harimau bukan sekadar pada bulunya tapi pada kulitnya. Belang pada lelaki berhidung belang pula bukan sekadar pada hidungnya, tapi juga pada bulu hidungnya.

10. Tidak ada satu pun perkataan yang bermula dengan huruf 'W' dalam bahasa Sepanyol. Sementara itu, hanya terdapat 12 huruf dalam bahasa Hawaii iaitu A,E,H,I,K,L,M,N,O,P,U dan W. Untuk pengetahuan juga, didalam Bahasa Inggeris dan Melayu mesti menggunakan ke semua huruf dari A-Z kecuali yang buta huruf kerana mereka tidak tahu membaca.

11. Hanya ada empat perkataan sahaja dalam bahasa Inggeris yang berakhir dengan bunyi-'dous' iaitu tremendous, horrendous, stupendous dan hazardous. Ini membuatkan seseorang yang bernama Fidaus berasa bangga sekejap.

12. Tahukah anda?..Di negara Norway, terdapat sebuah tempat di panggil Hell (neraka) manakala kalau kita berbuat jahat selalu, tempat yang kita akan pergi juga bernama Hell.

13. Menurut kajian ahli sains, secara puratanya, kita akan berhenti bercakap setiap tujuh minit. Tetapi menurut seorang ahli sains yang lain yang bisu sejak lahir, secara puratanya, dia tidak boleh langsung bercakap seumur hidupnya.

14. Siapakah Thomas Mapother?? Lelaki itu adalah pelakon tampan, Tom Cruise, sebelum dia menukar namanya. Siapakah pula Latiff Sufian?? Lelaki itu pula ialah cuma seorang tukang kebun di Sekolah Rendah Kampung Kerinchi.

15. Untuk mengekalkan suhu sejuk, burung unta akan mengencingkan kakinya sendiri supaya ia akan berasa sejuk apabila air itu menyejat. Anda juga boleh berbuat demikian jika hendak berbau hancing.

16. Dipetik dari kenyataan sebuah majalah, tembakau membunuh lebih ramai rakyat Amerika (seramai 450,000 orang) setiap tahun berbanding alkohol, kokain, heroin, homisid, bunuh diri, kemalangan kereta, kebakaran dan AIDS. Untuk menyembunyikan rasa takut dikalangan orang-orang kaya pula, majalah tersebut tidak berani untuk mengatakan bahawa tembikar yang di beli dengan harga yang mahal juga mampu membunuh jika dihentak dikepala dengan kadar yang kuat.

17. Tomato dan Timun adalah buah-buahan ya, bukan sayur. Taugeh dan Sawi pula ialah nama samaran pelukis majalah kartun Ujang ya, bukan Utopia.

18. Agensi keselamatan antarabangsa mengatakan jangan takut untuk menaiki kapal terbang kerana ia merupakan alat pengangkutan yang paling selamat. Ia jauh lebih selamat berbanding motosikal, bas, kereta api dan kereta. Akan tetapi agensi itu mungkin terlupa akibat jikalau kapal terbang itu terhempas ke atas jalanraya dan menimpa semua orang yang menaiki kenderaan yang disebut tadi adalah kebarangkaliannya akan hancur lebur.

19. Jangan terkejut, kalau diceraikan satu per satu dan kemudian disusun semula, seluruh batu yang terdapat pada Tembok Besar China, cukup untuk mengelilingi bumi pada garisan khatulistiwa dengan ketinggian 2.5 meter dan jangan terkejut dengan penceraian artis-artis tempatan kerana itu semua publisiti murahan yang dapat menaikan populariti pada carta bintang paling popular.

20. Mengikut fakta, sebelum era Masihi, terdapat satu perkidmatan 'pos laju' menggunakan kuda di Parsi. Posmennya akan memakai pengikat kepala dan menghantar surat tersebut merentasi Asia, beratus-ratus km tanpa henti. Mengikut akta pula, seorang Posmen yang menaiki EX5 merah dari Pos Malaysia, jika selalu berhenti-henti minum kopi di kedai mamak boleh diberhentikan kerja serta-merta.

21. Dianggarkan sel kulit yang mati yang hilang sepanjang hayat kita cukup untuk mengisi lapan beg tepung seberat tiga kilogram dan tepung itu kalau di buat roti canai, rasanya amat lazat jika dimakan bersama-sama dengan kari kepala ikan.

22. Ini adalah benar, ngauman seekor singa mampu didengari sejauh 3 km kecuali orang yang pekak walaupun dia hanya berada 3 cm sahaja dari singa tersebut.

23. Permukaan bumi adalah seluas 153,295,000 km persegi manakala orang yang jauh perjalanannya sewaktu berkelana seperti Azroy dari filem Gila-Gila Remaja pula hanya mendapat luas permandangan memandangkan dia hanya mengelilingi Kuala Lumpur sahaja.

24. Tahukah anda?..Seekor lembu kentut sebanyak 200 kali lebih banyak berbanding manusia. Tetapi ini tidaklah ada apa-apa berbanding dengan kentut seorang manusia yang tgh membaca artikel ini ..tidak berbunyi tapi busuk.

Aug 11, 2009

pic kena rogol dengan 7 jantan keparat! apa nak jadi ish2

PETALING JAYA – Selepas terkejut dengan kisah seorang pelajar ketagih seks di kandang kambing di Jenderam Hulu,Sepang Rabu lalu, polis semalam membongkar pula kes seorang lagi pelajar yang sanggup menjalinkan hubungan seks dengan tujuh lelaki.

Lima daripada tujuh lelaki yang merogol mangsa berusia 16 tahun dan dikatakan merupakan rakan sekolah mangsa yang berusia 15 tahun.

Hubungan intim antara mangsa dan ketujuh-tujuh lelaki itu didakwa telah berlanjutan sejak awal bulan ini.

Mangsa dikatakan membiarkan dirinya dirogol oleh ketujuh-tujuh suspek itu di dua buah rumah di Sungai Buloh dekat sini ketika dia ponteng sekolah. Dua buah rumah itu dipercayai rumah sewa kepada suspek-suspek itu.


Berikut adalah gambar dari fail polis yang telah tersebar luas di internet..










hehehe..seekor lagi tukar amik gambo

Aug 8, 2009

berbaloi - baloi kuasa lapan

last weekend Augsut 1st 2009 aku pegi tengok konsert Search di awan biru kat Padang Ekuestrian, Bukit Kiara. bajet pegi kul 6, tapi kul 7 baru gerak, pastu ada roadblock plak kat mana2 pasal isa tu, dekat kul 8 baru la sampai n parking.

entrace to the arena, pack giler, ramai org jual makanan n air, n baju2 good bisnes dorang nih..

awek celcom jual prepaid phewwwittt ..


830 pm, org da ramai, show lom start lagi nih, still ada space lagi, bila dah start dalam pukul 930pm..nak pusing badan pun tak bleh, pack gila.. yg ni dalam area depan stage, sapa yg beli tiket seratus lebih or pelanggan celcom blue dapat masuk blue zone nih, ntah camane aku boleh menyelit dalam ni hehe..

yeah... layan amy layan..

memandangkan aku masuk dalam kawasan blue zone, dapat la menyelit sampai depan amik gamba yg clear, video pun byk aku amik, buat simpanan sendiri..


suara amy mmg tetap maintain mcm dulu, cayala, syok nyanyi ramai2 every lagu yg dia bawak, except ada satu lagu yg dia tribute kat loloq, semua orang tak penah dengar. lagu lain semua layan kepala.. antara lagu yg aku ingat dia bawak isabella, fantasia bulan madu, menara kesesatan, pawana, pelesit kota, isi dan kulit, gadisku, n byk lagi tak ingat aku nak recall balik..


brader cameraman rilex jek, kiri kanan dorang taruk skrin gergasi, so sapa2 kat belakang boleh la nampak gak, mbr kat belakang jauh sgt sian dia, tengok dari jauh ler, dia kata crowd ramai gak, estimated dekat 50,000 gak kot.

show dah habis, near 1am, bulan pun dah biru tu.. lepak dulu tepi jalan kasi hilang traffic jam, makan kebab, baru chow. kesimpulan nya, puas aku hati gak la, tengok amy nyanyi, kid n hillary goreng, yazid pun layan.. besok nya satu hari sakit telinga berdengung, tengkok sakit headbanging, pinggang sakit sebab berdiri 5 jam heheh.. zzzzZZZ..

Aug 7, 2009

kisah benar, baca doa sebelum masuk toilet!

Sebuah kisah benar yg terjadi dan tak dapat dilupakan oleh penulis sepanjang hidupnya! Pesanannya, Hati2lah bila masok ka tandas dan pandang sekeliling dan baca doa masuk tandas supaya anda tidak mengalami apa yg beliau alami.

Malam itu, malam minggu. Kebanyakkan anggota polis dan penyiasat-penyiasat semua dah balik ke rumah, ada yang keluar makan, ada pulak yang sedang melakukan rondaan atau serbuan di tempat-tempat yang hangat disarangkan jenayah.

Peristiwa ini terjadi di Balai Polis Batu Kikir. Pada hari tu aku baru balik dari rumah mayat Hospital Besar utk mengenal pasti satu mayat yang menurut doktor rumah mayat, adalah Manisah, seorang perempuan yang kurang siuman yang dilaporkan hilang 7 hari lepas. Memang betul tu lah dia, menurut gambar-gambar yang diberikan oleh ahli keluarganya, yang melaporkan kehilangan Manisah kelmarin. Badanku berlengas peluh dan bau busuk dari bilik mayat. Setibanya dipejabat, aku mencapai tuala dan sabun, menukar kasut, dan menuju ke arah bilik mandi. Jam di dinding menunjukkan pukul 12:20 malam. "Apa lah nasibku ini," aku mengeluh...

Baru semalam shif pagi, dan hari ini hari cuti aku. Tapi terpaksa bekerja juga. Sarjan Hassan terpaksa mengambil cuti tergempar kerana kekasihnya sakit teruk. Takpelah hari ni hari dia. Besok mungkin hari ku pulak.

Sampai jer di bilik air, aku terus menuju ke kamar mandi. Seluruh bilik air tu kosong, sebab hanya 3 orang jer yang bertugas malam tu. Kedua-dua rakan sekerja yang bertugas keluar menghadiri kes. Aku pun melucutkan pakaianku, terus membuka air panas dan membiarkan air itu menbasahi seluruh rambut dan badanku...

Tiba-tiba, terdengar bunyi yang aneh, "Pssssttttt. "

Mula mula, aku fikir salah seorang dari kedua rakanku itu dah balik ke balai dan mungkin ada di
kamar mandi.

Aku pun menjerit "Hei Dol, kau ke tu ?" tapi tak ada jawapan.

Aku pun sambung menggosok gosok sabun ke seluruh badanku.. Kurang dari 3 minit kemudian, bunyi tu ada lagi " Psssssssttttt" . Tetapi kini, diikuti dengan bau wangi, seperti bunga mawar. Dentuman hatiku terus pantas, dan perasaan takut menyelubungi ku. Aku pun bergegas mengosokkan sabun yang masih ada di tubuhku, ambil tuala dan mengelap seluruh tubuh. Setelah menyarung seluar, aku mencapai baju dan terus membuka pintu.

Tiba-tiba, didepan muka ku, bunyi itu datang lagi, kini lebih kuat "PSSSSTTTTTT" ............
diiringi bau wangi yg menusuk hidungku...

Aku terpaku, tidak bergerak seketika... bulu2 roma ku mula naik dan tidak semena2 badan ku terasa sejuk ..aku pandang ke tepi, ke belakang dan ke bawah tetapi tiada apa pun yang ku nampak lalu ku lihat ke atas dan dari pandangan sisi tepi mata kelihatan ada sesuatu di atas tepi dinding bilik air
dan ?????



den pon tergolak sorang2


"Cilako punyo perfume dispenser" buat den suspend yorrrrr...

rasakan...

Seorang banduan baru saja berjaya melarikan diri dari penjara setelah dipenjarakan selama 20 tahun. Dalam perjalanannya, dia terjumpa sebuah rumah dan memecah masuk kedalamnya untuk mencari duit. Tetapi yang ditemukan hanyalah sepasang pengantin baru yang sedang tidur di atas katil mereka.

Banduan itu mengarahkan pengantin lelaki turun dari katil dan mengikatnya dikerusi. Kemudian sambil mengikat pengantin perempuan di katil, banduan itu mencium lehernya, dan terus bergegas ke bilik mandi.

Sementara banduan berada di bilik mandi, pengantin lelaki berbisik kepada isterinya: "Isteriku, dia adalah banduan yang melarikan diri dari penjara. Lihat saja baju yang dipakainya, dia mungkin sudah lama dipenjara dan tentu sudah lama tidak menyentuh wanita. Dari cara aku lihat dia mencium lehermu, dia ingin melakukan hubungan seks denganmu, jangan menolak, jangan mengeluh, lakukan sesuai dengan keinginannya, berikan kepuasan. Orang ini merbahaya, jika marah, dia pasti membunuh kita. Jadi bertahanlah sayang.. Abang cintakan ayang.."

Sambil tersenyum, pengantin perempuan membalas, "Dia bukannya mencium leherku. Tapi dia berbisik ke telingaku. Dia cakap, dia ni gay dan katanyanya abang seksi sekali dan dia bertanya dimana saya simpan body lotion? Saya jawab di bilik mandi. Bertahanlah sayang. Ayang cintakan abang juga.

hahah :p

betul ke?

1. Cuba tengok zip seluar anda, tertera huruf YKK..YKK bermakna Yoshida Kogyo Kabushibibaisha iaitu sebuah kilang membuat zip terbesar di dunia yang menghasilkan zip yang korang pakai sekarang ni..
2. Bunyi (kuek) yang dihasilkan oleh itik tidak bergema dan beralun. Sehingga kini kita tidak tahu mengapa.
3. Dengan sepotong coklat boleh membunuh anjing? benar!Coklat mampu merosakkan sistem pernafasan dan jantung anjing. Dengan ounces yang banyak mampu membunuh seekor anjing bersaiz kecil.
4. Kebanyakan lipstick yang kita pakai sekarang ni mengandungi sisik ikan yang telah diproses.
5. Pada tahun 1830, ketchup (sos tomato) digunakan sebagai ubatan dan bukannya perasa tambahan pada makanan.
6. Tiada satu pun jam di Las Vegas gambling casinos. Dengan ketiadaan jam
akan melekakan penjudi penjudi dengan taruhan mereka..
7. Kerana ketangkasan Bruce Lee..pengarah terpaksa memperlahankan sedikit
filem yang diambil kerana terlampau laju dan pergerakan aksinya tidak dapat ditangkap melalui lensa kamera. Sesuatu yang agak luar biasa dari orang lain.
8. Nama sebenar rama-rama (butterfly)ialah'flutterby' ..
9. Mosquito repellents atau penghalau nyamuk tidak membunuh. Sensor nyamuk hanya dikaburi dan ini menyebabkan nyamuk tidak dapat mengesan di mana mangsa berada.
10. Pakar dan doktor gigi mengesyorkan berus gigi hendaklah diletakkan sekurang-kurangnya 6 kaki jauh dari tandas utk menghalang kuman berterbangan ketika anda menggunakan flush tandas.
11. Jika nombor 111,111,111 didarab 111,111,111 anda akan mendapat jawapan 12345678987654321.
12. Warna biru adalah warna kesukaan 80 peratus rakyat Amerika.
13. Tanda (#) di keyboard komputer anda sebenarnya dinamakan 'octothorp'.
14. Adalah mustahil jika anda bersin tanpa memejamkan mata.
15. Seekor lipas boleh hidup selama 10 hari tanpa kepala.
16. Jika dikangkangkan kaki dan baring secara terlentang, kita tidak akan tenggelam di dalam pasir jerlus.
17. Nama yang paling banyak umumnya di dunia ini ialah Muhammad.
18. Di Eropah, kebanyakan wanita Eropah tidak memakai seluar dalam sehingga ke tahun 1900 barulah seluar dalam diperkenalkan.
19. Produk pertama menggunakan bar code adalah Wrigley's gum.
20. Mexico City tenggelam sedikit demi sedikit sekitar 10 inci setiap tahun.
21. Mengikut statistik dalam kehidupan, ayam adalah haiwan yang paling banyak
di dunia mengalahkan manusia, kerana cara pembiakan yang berleluasa dan senang dibiakkan untuk makanan.
22. Otak akan lebih aktif ketika tidur dari ketika anda menonton tv.
23. Terdapat banyak telefon di Washington D.C mengalahkan penduduk- penduduknya.
24. Untuk melepaskan dari gigitan buaya, anda perlu mencucuk matanya menggunakan jari sekuat hati. Buaya akan melepaskan anda serta merta.
25. Jika sebutir kecil kismis dijatuhkan di dalam segelas champagne segar, kismis tersebut akan turun ke dasar gelas dan naik semula dan turun kembali dan seterusnya seakan dilambung-lambung.
26. Leonardo da Vinci juga mencipta gunting dan beliau menghabiskan 10 tahun
untuk menyiapkan lukisan agungnya iaitu Monalisa( 10 tahun untuk bahagian bibirnya sahaja)

Jul 28, 2009

jom tengok konsert Search !!

yeahh aku dah beli tiket Search Di Awan Biru, Sabtu ni 1hb Ogos 2009 kt Bukit Kiara, jom layann...mesti berbaloi - baloiii :)



update pasal konsert search leh tengok kat blog phewwittt

good answer

Girlfriend: And are you sure you love me and no one else?

Boyfriend: Dead Sure! I checked the whole list again yesterday


*********


Waiter: Would you like your coffee black?

Customer: What other colors do you have?


*********


Manager: Sorry, but I can't give u a job. I don't need much help.

Job Applicant: That's all right. In fact I'm just the right person in this case. You see, I won't be of much help anyway!!


*********


Dad: Son, what do u want for ur birthday?

Son: Not much dad, Just a radio with a sports car around it.


*********


Diner: I can't eat such a rotten chicken. Call the manager!

Waiter: It's no use. He won't eat it either.


*********


Diner: You'll drive me to my grave!

Waiter: Well, you don't expect to walk there, do you?


*********


Husband: U know, wife, our son got his brain from me.

Wife: I think he did, I've still got mine with me!


*********


Man: Officer! There's a bomb in my garden!

Officer: Don't worry. If no one claims it within three days, you can keep it.


*********


Father: Your teacher says she finds it impossible to teach you anything!

Son: That's why I say she's no good!


*********

Jul 6, 2009

Jun 27, 2009

moonwalk

tribute to michael jackson, sian muda2 dah mati.. video tape vhs moonwalker 1988 beli masa kecik aku ade simpan lagi, tapi da rosak kot, download balik la kat torrent, link download dia http://thepiratebay.org/torrent/3553780/Moonwalker.1988.DVDRip.XViD-Dplanet

layan jap moonwalk for lagu billie jean




konsert dangerous kat Kuala lumpur




and lagu faveret, remember the time

Jun 18, 2009

kisah sedih menyayat hati ..

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.


Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.


Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua.


Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu.


Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh ke bumi. Emak say menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris.


Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.


Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

engkau la adik dan dan aku abang..

Suatu hari azman dan isterinya pulang dari kerja seperti biasa....

Tapi ada sesuatu yang luar biasa berlaku pada hari itu.

Cuaca panas menjadi lebih panas buat azman kerana tersekat didalam

trafic jam Azman " Ish!, geram betul aku. Jalan tidak pernah sesesak ini, kenape

pula sesak hari ni" Isteri " Sabarlah abang, mungkin kerja-kerja pembaikan jalan

sedang dijalankan, tak pun ada kemalangan ke" Dengan perasaan marah Azman

berkata " Sabar!, Sabar!,Sabar! , itu ajelah yang awak tau".

Kenderaan dihadapan masih tidak bergerak. Malah orang ramai makin ramai

berkumpul. Azman " Ini tak boleh jadi nie. Aku mesti buat sesuatu"

Azman keluar dari keretanya dan berjalan menuju ke arah orang ramai dan

bertanya apa yang berlaku. Adaa ccident la encik. kata sorg mat rempit.

Lalu Azman pun menjerit " Tepi, tepi. Aku abang dia!. Tepiiiii,Akuuuu

abanggggggg diaaaaaaaaaaaaa!

Orang ramai yang berkumpul mula bergerak memberi laluan sambil

berpandang sesama sendiri dengan penuh persoalan.

Dalam hati azman berbangga dan berkata "menjadi juga idea aku ni"

Tetapi apabila menghampiri kawasan berkenaan alangkah terkejutnya azman

matanya bulat bagai nak terkeluar apabila dia melihat keadaan adiknya

yang kemalangan itu...

Azman meratap sambil menutup muka dengan tapak tangannya

Dalam hati dia berkata Oh! malu semalu malunya aku kerana adikku



Seekor monyet
!!!!!!

Jun 17, 2009

ermm masam..cedapnya..

Maka tersebutlah kisah memurid tahun 6 Purple menyambut hari guru.
Masing-masing berebut-rebut nak bagi hadiah kat cikgu kesayangan mereka,
Ms. Choo (kira-kiranya cikgu mithali le nie).

Bila lonceng berbunyi dan waktu Bahasa Inggeris tamat... maka beraturlah
memurid tahun 6 Purple nak bagi hadiah buat guru kesayangan mereka nie.
Dari kad berukuran biasa hinggalah kepada kad yang sebesar gajah...ada
yang bagi hadiah...selepas bagi hadiah dan kad, masing-masing mengucup
pipi Ms. Choo sambil mengucapkan Selamat Hari Guru.

Maka tibalah giliran Anita Mui, si ketua kelas... dengan kotak hadiahnya
yang bersaiz besar...lain dari yang lain... beriben merah cantik
bungkusannya ... dengan senyum simpulnya si Anita Mui meminta Ms. Choo
meneka apa yang dihadiahkannya... Maka jenuhlah si Ms. Choo meneka dari
kek sampailah kepada lampu tidur...semuanya disambut dengan geleng
kepala oleh si Anita Mui tadi.

Tiba-tiba adalah cecair yang meleleh dan menitis dari bucu kotak tu..Ms.
Choo segera menyambut titisan cecair tu dan memasukkan ke dalam mulutnya
dan merasa...."Hummm...masam, Cikgu dah tau dah... kamu hadiahkan cikgu
Jeruk Pelam yeak... cikgu suka jeruk pelam tau".




Errrrr...sebenarnya cikgu...saya hadiahkan anak KUCING ...

ah beng was here

Ah Beng bought a new mobile.
He sent a message to everyone from his Phone Book & said,
'My Mobile No. Has changed.
Earlier it was Nokia 3310. Now it is 6610'
=====================================================
Ah Beng : I am a Proud, coz my son is in Medical
Friend:Really,what is he studying.
Ah Beng: No, he is not studying, they are Studying him.
=====================================================
Ah Beng : Doctor, in my dreams, I play football every night.
DR: Take this tablet, you will be ok.
Ah Beng : Can I take tomorrow, tonight is final game.
=====================================================
Ah Beng : If I die, will u remarry?
Wife: No! I'll stay with my sister. But if I die will u remarry?
Ah Beng : No, I'll also stay with your sister.
=====================================================
Ah Beng : People consider me as a 'GOD'
Wife: How do you know??
Ah Beng : When I went to the Park today, everybody said,
Oh GOD! U have come again.
=====================================================
Ah Beng complained to the police: 'Sir, all items are missing,
except the TV in my house.'
Police: 'How the thief did not take TV?'
Ah Beng : 'I was watching TV news...'
=====================================================
Ah Beng comes back 2 his car & find a note saying 'Parking Fine'
He Writes a note and sticks it to a pole 'Thanks for complement.'
=====================================================
How do you recognize Ah Beng in School?
He is the one who erases the notes from the book when the teacher erases
the board.
=====================================================
Once Ah Beng was walking he had a glove on one hand and not on other.
So the man asked him why he did so. He replied that the weather forecast
announced that on one hand it would be cold and on the other hand it would
be hot.
=====================================================
Ah Beng in a bar and his cellular phone rings. He picks it up and
Says 'Hello, how did you know I was here?'
=====================================================
Ah Beng : Why are all these people running?
Man - This is a race, the winner will get the cup
Ah Beng - If only the winner will get the cup, why others running?
=====================================================
Teacher: 'I killed a person' convert this sentence into future tense
Ah Beng : The future tense is 'u will go to jail'
=====================================================
Ah Beng told his servant: 'Go and water the plants!'
Servant: 'It's already raining.'
Ah Beng : 'So what? Take an umbrella and go.'
=====================================================
A man asked Ah Beng why Ahmad Badawi goes walking in the Evening and not
in the morning Ah Beng replied Ahmad Badawi is PM not AM

Jun 5, 2009

halusnya lengan mu

Sinaran matamu bak kejora
Di tengah malam
Menyuluh kedamaian hati
Halusnya lenganmu sehalus
Sutera cinta
Melembutkan setiap kata
Harum kasturi harum rambutmu
Ingin ku belai
Bertambah harum kita
Indah keperibadianmu
Indah bicara
Menyegarkan semangat daku
Bila kau berada di sampingku
Semuanya menjadi keindahan
hidupku

Search - Kejora - lirik

Jun 4, 2009

bukan niatku




Tertutupkah sudah hatimu
Untuk menerima ku lagi
Apakah keras hatimu
Tak bisa lentur lagi


Bukan ku sengaja
Mahu kau terluka
Bukan niatku

Kalau pun memang
Aku bersalah
Namun sebesar manakah
Begitu susah utk kau maafkan
Hingga ingin kau singkirkan
Bumi yang manakah yang tak pernah basah
Bila hujan mencurah


Aduh usah berubah
Usah diturutkan hati marah
Di hati kecilmu
Ku tahu kau tak begitu

Sudah lumrah cinta
Suka bersulamkan air mata
Kita dihiris bencana
Terpetik cinta seutuhnya

Kita buang keruh yang melanda
Kasih pasti jernih semula
Tak siapa di dunia merasa
Cinta terlepas sengsara

Tanpa rajuk hiba
Tak ketemu makna
Nikmatnya cinta



Bukan niatku...

iklim - bukan niatku -lirik

May 31, 2009

masalah jerawat ???

Kedudukan jerawat dan info... jangan picit nanti berlubang muka hehe

DAHI
Haba bad an melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan bad an,
mungkin terlampau letih.Stress Kumpulan ini biasanya panas baran
Nasihat : P upuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup
dan minum air banyak

HIDUNG
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin
bermasalah Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan
sisitem penghadaman tidak normal Di salah satu hujung hidung pula boleh
dikaitkan dgn ovari atau sistem reproduksi

DAGU
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman)
lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin
berpunca drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

PIPI KIRI
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan,
menyahtoksin dan penghasilan darah.

PIPI KANAN
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

PADA BADAN (BELAKANG Dan DEPAN)
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat
dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan
lebih baik.

May 29, 2009

reality of life

be thankful for what you have... let's not forget the people who are less fortunate









May 28, 2009

anak sapo la nehh part 2






parenting fail :p

anak sapo la nehh






kids are funny :)

tragedi telorr..

Aku ada cerita ni... lawak la jugak.. tapi jangan ketawa tau... Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap.. so aku dah tak kisah lagilah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak..akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu...ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus..lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je kat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah,isteri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku.

Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! .. fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu..lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut 'ahhhh.... lega...'. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!!HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong... ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku. 'dah lama ke pak sampai?'.
Dan pak mertua aku pun jawab.'Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!'.:TAMAT:.

May 26, 2009

firasat nombor dalam kehidupan

Kalau anda dilahirkan pada 1Hb,

10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana

bulan, anda adalah no.1


Kalau anda dilahirkan pada 2Hb,

11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana

bulan, anda adalah no.2


Kalau anda dilahirkan pada 3Hb,

12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana

bulan, anda adalah no.3


Kalau anda dilahirkan pada 4Hb,

13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana

bulan, anda adalah no.4


Kalau anda dilahirkan pada 5Hb,

14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan,

anda adalah no.5


Kalau anda dilahirkan pada 6Hb,

15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan,

anda adalah no.6


Kalau anda dilahirkan pada 7Hb,

16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan,

anda adalah no.7


Kalau anda dilahirkan pada 8Hb,

17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan,

anda adalah no.8


Kalau anda dilahirkan pada 9Hb,

18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan,

anda adalah no.9



no.1

----

Anda sangat cerdik, jujur, lucu,

degil, rajin, terus-terang, cemburu

dalam asas pertandingan, baik hati,

peramah dan autoriti. Anda ingin

mendahului dalam apa jua keadaan.

Anda seorang yang berdikari,

berkeyakinan dan tidak pernah

berada di bawah pimpinan orang

lain. Anda akan bercinta dalam usia

yang muda tapi akan berkahwin pada

usia yang matang. Anda tidak suka

akan orang yang bertentangan

pendapat dengan anda. Malah anda

juga menyimpan dendam dengan orang

yang bersalah dengan anda. Anda

seorang yang kuat belanja. Pada

masa hadapan anda adalah

professional dalam kerjaya yang

anda ceburi. Namun terdapat juga

orang yang kecil hati dengan

pencapaian anda. Anda mempunyai

keluarga yang bahagia. Pasangan

ideal anda adalah no.4, 6, 8.


no.2

----

Tak kira apa pun, anda akan disukai

oleh semua orang kerana anda

berperanankan Bulan dan semua orang

suka akan bulan. Em...bagus! Anda

suka bermimpi siang. Anda kurang

berkeyakinan terhadap diri sendiri.

Jadi and perlu membuat perubahan ke

atas hidup anda. Anda adalah

seorang yang sukar diramal kerana

anda membuat perubahan berdasarkan

masa dan keadaan. Anda juga seorang

yang mementingkan diri sendiri

tetapi and mempunyai bakat dalam

muzikal, seni dan komunikasi lisan.

Sikap anda seperti bulan yang

datang keredupan dan pudar jadi

semua orang boleh mengetahui

perubahan anda. Anda boleh menjadi

Mahatma Gandhi yang kedua kerana

cinta akan keamanan. Anda juga

seorang yang bertanggungjawab dalam

keluarga. Pasangan ideal anda

adalah no.2, 5, 9.


no.3

----

Anda adalah seorang yang berhati

keras, pentingkan diri sendiri,

kuat agama dan suka untuk

mempertingkatkan kehidupan sendiri.

Anda mempunyai masalah keluarga dan

anda dapat mengharungi dengan

kesabaran anda. Anda sangat pandai

bercakap, wajah yang cantik, jadi

ke mana saja anda pergi anda akan

dapat apa yang anda inginkan.

Daripada hari lahir anda, anda

perlu berkerja keras untuk berjaya.

Anda juga seorang yang menghormati

orang yang lebih tua daripada anda.

Bukannya senang nak menjalinkan

hubungan sama ada percintaan,

kekeluargaan atau persahabatan.

Sekiranya anda suka akan sikap

seseorang itu, maka hubungan itu

akan berpanjangan. Anda suka akan

kebebasan, pencipta di mana ada

anda akan membawa harapan,

kegembiraan dan keceriaan ke dunia

ini. Pasangan ideal anda adalah

no.6, 9.


no.4

----

Anda adalah seorang yang amat degil

dan rajin. Mungkin anda akan

menjauhkan orang lain daripada anda

kerana kata-kata anda. Anda seorang

yang bertimbang rasa akan masalah

orang lain. Anda berbakat dalam

penyelidikan dan seni. Anda akan

membantu ahli keluarga atau

kawan-kawan yang menghadapi masalah

tanpa berfikir panjang. Anda kena

berhati-hati dengan orang

sekeliling anda kerana mereka

mungkin akan mempergunakan anda.

Kawan-kawan anda akan menghabiskan

masa dan wang ringgit anda dan

selepas itu menjauhi daripada anda

apabila anda dah tak ada nilai buat

mereka lagi. Walau bagaimanapun

anda tetap seorang yang sabar dan

tegas. Pasangan ideal anda adalah

no.1, 8.


no.5

----

Anda sangat popular dalam komuniti.

Anda boleh menyelesaikan sesuatu

perkara hanya secara lisan. Anda

mempunyai akal fikiran dalam

menjalani perniagaan. Namun anda

terlalu terburu-buru. Anda adalah

seorang yang humor di kalangan

kawan-kawan dan ahli keluarga.

Kawan-kawan dan ahli keluarga anda

juga akan minta bantuan anda

apabila mereka memerlukan bantuan.

Anda bukan seorang yang setia dalam

hubungan percintaan. Anda suka

perubahan dan kebebasan. Anda

mempunyai ciri-ciri seorang

pengembara dan ahli silap mata.

Anda mempelajari hidup melalui

pengalaman. Pasangan ideal anda

adalah no.1 , 2, 9.


no.6

----

Anda dilahirkan untuk menikmati

hidup ini. Anda tidak pedulikan

apa-apa perkara dan hanya ingin

berseronok dalam hidup anda saja.

Anda sangat pandai dalam pelajaran

dan pengurusan perniagaan. Anda

seorang genius, baik hati (tapi

hanya orang yang beranggapan anda

orang baik), mempunyai paras rupa

yang cantik atau kacak. Semua benda

yang baik akan datang pada anda.

Anda mengambil berat ke atas ahli

keluarga dan kawan-kawan anda. Pada

pandangan mereka, anda adalah

seorang yang murah hati, peramah,

adil saksama dan mempunyai

penilaian yang tajam. Pasangan

ideal anda adalah no.1, 3, 9.


no.7

----

Anda mempunyai daya tarikan kepada

sesiapa saja. Anda adalah seorang

yang realistik, yakin, gembira dan

merupakan seorang yang genius dalam

bidang pendidikan, muzik, seni dan

nyanyian. Anda mempunyai masalah

sikap iaitu panas baran. Namun

demikian, anda banyak melakukan

pengorbanan untuk keluarga. Anda

meletakkan keluarga di tempat yang

amat tinggi sekali sehingga

kadang-kadang mengabaikan

kebahagian diri sendiri. Anda telah

dilahirkan untuk memberi sumbangan

kepada dunia ini. Jadi anda seorang

yang bagus dan seorang yang amat

gembira. Pasangan ideal anda adalah

no.2.


no.8

----

Anda mempunyai personaliti yang

sangat kuat jadi tak ada orang yang

memahami anda. Kepakaran anda

hanyalah menuding jari pada sesuatu

benda. Anda juga mengalami pelbagai

dugaan dalam hidup. Semua masalah

ini telah menjadikan anda lebih

kuat dan tabah. Anda memperjuangkan

keadilan. Kebanyakan masa anda

telah dihabiskan bersama-sama

dengan kawan-kawan. Anda seorang

yang disiplin dalam hidup, tidak

putus asa dan berani. Faktor-faktor

ini telah membawa anda ke puncak

kejayaan. Anda juga adalah seorang

ahli pasukan, keluarga dan pejuang

yang sangat bagus. Pasangan ideal

anda adalah no.1, 4.


no.9

----

Anda adalah seorang yang sangat

tabah dari segi fizikal dan juga

mental. Anda mempunyai penilaian

yang sangat tajam. Anda juga adalah

seorang yang sangat dihormati dalam

komuniti. Anda adalah orang yang

boleh menerima cabaran dan berjaya

dalam apa jua yang anda buat. Pada

usia yang muda anda selalu

bertentangan dengan ibu bapa anda.

Tapi apabila usia anda telah

semakin meningkat anda adalah

seorang anak yang taat dan hormati

mereka. Anda sesuai menceburi bigan

kejuruteraan atau perbankan kerana

orang lain percaya dan yakin akan

anda. Anda merupakan model teladan

kepada orang lain. Pasangan ideal

anda adalah no. 3, 5, 6.

kids :)

TEACHER: Maria, go to the map and find North America .

MARIA: Here it is.

TEACHER: Correct. Now class, who discovered America ?

CLASS: Maria.

____________________________________


TEACHER: John, why are you doing your math multiplication on the floor?

JOHN: You told me to do it without using tables.

__________________________________________

TEACHER: Glenn, how do you spell 'crocodile?'

GLENN: K-R-O-K-O-D-I-A-L'

TEACHER: No, that's wrong

GLENN: Maybe it is wrong, but you asked me how I spell it.

____________________________________________

TEACHER: Donald, what is the chemical formula for water?

DONALD: H I J K L M N O.

TEACHER: What are you talking about?

DONALD: Yesterday you said it's H to O.

__________________________________


TEACHER: Winnie, name one important thing we have today that we didn't

have ten years ago.

WINNIE: Me!

__________________________________________


TEACHER: Glen, why do you always get so dirty?

GLEN: Well, I'm a lot closer to the ground than you are.

_______________________________________


TEACHER: Millie, give me a sentence starting with 'I.'

MILLIE: I is..

TEACHER: No, Millie..... Always say, 'I am.'

MILLIE: All right... 'I am the ninth letter of the alphabet.'

_________________________________

TEACHER: George Washington not only chopped down his father's cherry tree,

but also admitted it. Now, Louie, do you know why his father didn't punish

him?

LOUIS: Because George still had the axe in his hand.

______________________________________


TEACHER: Now, Simon, tell me frankly, do you say prayers before eating?

SIMON: No sir, I don't have to, my Mom is a good cook.

______________________________


TEACHER: Clyde , your composition on 'My Dog' is exactly the same as your

brother's. Did you copy his?

CLYDE : No, sir. It's the same dog.

___________________________________

TEACHER: Harold, what do you call a person who keeps on talking when

people are no longer interested?

HAROLD: A teacher

__________________________________

ada saya orang kebersih?

adehh..tak paham :p

May 25, 2009

i lap u bebeh..



lirik

The Changcuters - I Love You Bibeh

Biar kata nenek sihir
Bagiku kau britney spear

I love U bibeh

Biar kata mirip buaya
Bagiku luna maya
I love u bibeh
Aku cinta kepadamu
Sayang ini hanya untukmu
Untukmu
Biar kata kau musibah
Bagiku kau anugrah

I love u bibeh

Biar orang berkata apa
Bagiku kau segalanya
I love u bibeh
Aku cinta kepadamu
Sayang ini hanya untukmu
Untukmu

I love u bibeh 4x
Untukmu 3x
--------------

msia mmg boley













hentam sajala labu...

jatuh cinta lagi ..



lirik

Matta - Playboy (Jatuh Cinta Lagi)

pertamaku melihatmu bergetar rasa hatiku
berdebar-debar jantungku mungkin ku suka padamu
ketika ku melihatnya berdetak-detak di dada
mungkin itu suatu pertanda bahwa ku suka padanya

dia atau dia, ku pilih yang mana
aku pusing untuk memilihnya

reff:
jatuh cinta lagi
lagi-lagi ku jatuh cinta
aku jatuh cinta kepada setiap wanita
jatuh cinta lagi
lagi-lagi ku jatuh cinta
harus bagaimana ku ingin memikirkannya

layaknya seorang pria ku coba untuk setia
mencintai satu wanita tetapi aku tak bisa

dia atau dia, yang harus ku cinta
aku pusing untuk memilihnya

repeat reff

dia atau dia, ku pilih yang mana
aku pusing untuk memilihnya

repeat reff

May 23, 2009

management lessons

*LESSON 1*

A junior manager, a senior manager and their boss are on their way to a meeting. On their way through a park, they come across a wonder lamp. They rub the lamp and a genie appears. The ghost says,"Normally, one is granted three wishes but as you are three, I will allow one wish each." So the eager senior manager shouted, "I want the first wish. I want to be in the Bahamas ,on a fast boat and have no worries." Pfufffff... And he was gone. Now the junior manager could not keep quiet and shouted "I want to be in Florida with beautiful girls, plenty of food and cocktails."Pfufffff.... And he was also gone. The boss calmly said, "I want these two idiots back in the office after lunch at 12.35pm.

MORAL OF THE STORY IS: "ALWAYS ALLOW THE BOSS TO SPEAK FIRST."
-------------------------------------------------------------

*LESSON 2*

Standing in front of a shredder with a piece of paper in his hand, "Listen,"said the CEO, "this is a very sensitive and important document and my secretary has left. Can you make this thing work?" "Certainly," said the young executive. He turned the machine on, inserted the paper, and pressed the start button. "Excellent, excellent!" said the CEO as his paper disappeared inside the shredder machine. "I just need one copy."

MORAL OF THE STORY IS: "NEVER, NEVER ASSUME THAT YOUR BOSS KNOWS EVERYTHING."
---------------------------------------------------------------

*LESSON 3*

An American and a Japanese were sitting on the plane on the way to LA when the American turned to the Japanese and asked, "What kind of -ese are you?" The Japanese confused, replied, "Sorry but I don't understand what you mean." The American repeated, "What kind of -ese are you?" Again, the Japanese was confused over the question. The American, now irritated, then yelled, "What kind of -ese are you ... Are you a Chinese, Japanese,Vietnamese! Etc......??? "The Japanese then replied, "Oh, I am Japanese." A while later the Japanese turned to the American and asked what?kind of 'key' was he. The American, frustrated, yelled, "What do you mean what kind of -kee am I?!" The Japanese said, "Are you a Yankee, donkee, or monkee?"

MORAL OF THE STORY IS: "NEVER INSULT ANYONE."
-------------------------------------------------------------

*LESSON 4*

There were these 4 guys, a Russian, a German, an American and a French, who found this small genie bottle. When they rubbed the bottle, a genie appeared. Thankful that the 4 guys had released him out of the bottle, He said, "Next to you all are 4 swimming pools, I will give each of you a wish. When you run towards the pool and jump, you shout what you want the pool of water to be, and then your wish will come true." The French wanted to start. He ran towards the pool, jumped and shouted, "WINE". The pool immediately changed into a pool of wine. The Frenchman was so happy swimming and drinking from the pool. Next is the Russian's turn, he did the same and shouted, "VODKA" and immersed himself into a pool of vodka. The German was next and he jumped and shouted, "BEER". He was so contented with his beer pool. The last was the American. He was running towards the pool when suddenly he steps on a banana peel. He slipped towards the pool and shouted, "SHIT!!!!!!! ......... "

MORAL OF THE STORY IS: "THINK TWICE BEFORE YOU SAY SOMETHING, BECAUSE SOMETIMES ACCIDENTS DO HAPPEN.
---------------------------------------------------------

*LESSON 5*



The organs of the body were having a meeting, trying to decide who was in charge. Each organ took a turn to speak up:
Brain.......... I should be in charge because I run all body functions.

Blood......... I should be in charge because I circulate oxygen for the brain.

Stomach..... I should be in charge because I process food to the brain.

Legs........... I should be in charge because I take the brain where it wants to go.

Eyes........... I should be in charge because I let the brain see where it's going.

Asshole...... I should be in charge because I get rid of your waste.

All the other parts laughed so hard and this made the asshole very mad. To prove his point, the asshole immediately slammed tightly closed and stayed that way for 6 days, refusing to rid the body of any waste whatsoever.

Day 1 - Brain got a terrible headache and cried out for relief

Day 2 - Stomach got bloated and began to ache terribly

Day 3 - Legs got cramps and became unstable

Day 4 - Eyes became watery and vision became blurred

Day 5 - Blood became toxic and poisoned the body

Day 6 -The other organs agreed to let the asshole be in charge.

MORAL OF THE STORY IS: "NO MATTER WHO YOU ARE, OR HOW IMPORTANT YOU THINK YOU ARE, YOU WILL FIND THAT IT IS ALWAYS THE ASSHOLE THAT IS IN CHARGE."
--------------------------------------------------------
:)

May 20, 2009

ada apa dengan babi?

Babi adalah sejenis haiwan yang bermancung panjang dan berhidung leper dan dikatakan haiwan yang berasal dari Eurasia. Kadang juga dikenali sebagai khinzir (perkataan Arab). Selain itu, babi adalah salah satu mamalia yang paling pintar, dan dilaporkan lebih pintar dan mudah dipelihara dibandingkan dengan anjing dan kucing.

Dalam al-Quran, sebagai haiwan, babi hukumnya najis jika disentuh dan haram untuk dimakan oleh umat Islam. Babi juga diharamkan untuk dalam agama Yahudi dan Gereja Masehi Advent Hari Ketujuh di kalangan Kristian. Penyakit yang diakibatkan dari daging babi

DR Murad Hoffman, Daniel S Shapiro, MD, seorang Pengarah Clinical Microbiology Laboratories, Boston Medical Center, Massachusetts, dan juga merupakan asisten Profesor di Pathology and Laboratory Medicine, Boston University School of Medicine, Massachusetts, Amerika menyatakan terdapat lebih dari 25 penyakit yang bisa dijangkiti dari babi.
FAKTA-FAKTA MENGAPA BABI HARAM

Islam telah melarang segala jenis darah, analisis kimia dari darah babi menunjukkan adanya kandungan yang tinggi dari uric acid (asam urat ), suatu adunan kimia yang berbahaya bagi kesehatan manusia, bersifat racun. Dengan kata lain uric acid sampah dalam darah yang terbentuk akibat metabolisme tubuh yang tidak sempurna yang diakibatkan oleh kandungan purine dalam makanan.Dalam tubuh manusia, senyawa ini dikeluarkan sebagai kotoran, dan 98% dari uric acid dalam tubuh, dikeluarkan dari dalam darah oleh ginjal. Dalam Islam dikenal peraturan khusus dalam penyembelihan haiwan, iaitu menyebut nama Allah Yang MahaKuasa dan membuat irisan memotong urat nadi leher haiwan, tindakan membiarkan urat-urat danorgan organ lainnya utuh. Dengan cara ini menyebabkan kematian haiwan karena kehabisan darah dari tubuh, bukannya karana cedera pada organ asasnya, sebab jika organ-organ misalnya jantung, hati, atau otak dirosak, haiwan tersebut mati dengan segera dan darahnya akan menggumpal dalam urat-uratnya dan akhirnya mencemari daging, mengakibatkan daging haiwan akan tercemar oleh uric acid, sehingga menjadikannya beracun, dan pada masa-masa kini lah para ahli makanan telah menyadari akan perkara ini, subhanallah. Apakah kita tahu kalau babi tidak dapat disembelih di leher? karana babi tidak memiliki leher? Bagi orang muslim beranggapan kalau babi memang boleh dimakan dan layak bagi makanan manusia, tentu Sang Pencipta akan mencipta haiwan ini dengan memiliki leher. Ilmu kedoktoran mengetahui bahwa babi sebagai rerumah dari banyak macam parasit dan penyakit berbahaya, sistem biochemistry babi mengeluarkan hanya 2% dari seluruh kandungan uric acidnya, sedangkan 98% sisanya tersimpan dalam tubuhnya.

KENYATAAN MUDAH TENTANG KEBURUKAN DAGING BABI:

Babi adalah binatang yang paling hodoh dan kotor, Suka memakan bangkai dan kotorannya sendiri & kotoran manusia pun dimakannya. Sangat suka berada pada tempat yang kotor, tidak suka berada di tempat yang bersih dan kering. Babi haiwan pemalas dan tidak suka bekerja (mencari pakan), tidak tahan terhadap sinar matahari, tapi makannya rakus (lebih suka makan dan tidur), bahkan paling rakus di antara haiwan jinak lainnya. Jika tambah umur, jadi makin malas & lemah (tidak berhasrat menerkam dan membela diri). Suka dengan sejenis dan tidak pencemburu. (Buku : Adaptive physiology on mammals and birds). Pengguna daging babi sering mengeluhkan bau busuk pada daging babi (menurut penelitian ilmiah, hal tsb. disebabkan karana pundi najis babi sering bocor, sehingga tahi babi merebak ke daging). Lemak punggung babi tebal, babi memiliki back fat (lemak punggung) yang sangat tebal. Pemakan babi sering memilih daging babi yg lemak punggungnya nipis, karana semakin tipis lemak punggungnya, dianggap semakin baik kualitinya. Sifat lemak punggung babi adalah mudah mengalami oxidative rancidity. Babi adalah haiwan yang kerakusannya dalam makan tidak tertandingi haiwan lain. Ia makan semua makanan yang ada di depannya. Jika perutnya telah penuh atau makanannya telah habis,ia akan memuntahkan isi perutnya dan memakannya lagi, untuk memuaskan kerakusannya. Ia tidak akan berhenti makan, bahkan memakan muntahannya. Ia memakan semua yang bisa dimakan dihadapannya. Memakan kotoran apa pun di depannya, entah kotoran manusia, haiwan atau tumbuhan, bahkan memakan kotorannya sendiri, hingga tidak ada lagi yang boleh dimakan dihadapannya. Kadang ia mengencingi kotorannya dan memakannya jika berada di hadapannya, kemudian memakannya kembali. Ia memakan sampah busuk dan kotoran haiwan. Babi adalah haiwan mamalia satu-satunya yang memakan tanah, memakannya dalam jumlah besar dan dalam waktu lama jika dibiarkan.

Kulit orang yang memakan babi akan mengeluarkan bau yang hanyir. Penelitian ilmiah modern di dua negara Timur & Barat, yaitu Cina dan Swedia. Cina (majoriti penduduknya penyembah berhala) & Swedia (majoriti penduduknya sekular) menyatakan: "Daging babi merupakan merupakan penyebab utama kanser anus & kolon". Peratus penderita penyakit ini di negara negara yang penduduknya memakan babi, meningkat secara drastik,terutama di negara-negara Eropah, dan Amerika, serta di negara-negara Asia (seperti Cina dan India). Sementara di negara-negara Islam, peratusannya amat rendah, sekitar 1/1000. Hasil kajian ini diterbitkan pada 1986, dalam Persidangan Tahunan Sedunia tentang Penyakit Alat Pencernaan, yang diadakan di Sao Paulo. Babi banyak mengandung parasit, bakteri, bahkan dikatakan sebagai Reservoir Penyakit. Gara-gara babi, virusAvian Influenza jadi ganas. Virus normal AI (Strain H1N1 dan H2N1) tidak akan menular secara langsung ke manusia. Virus AI mati dengan pemanasan 60 ؛C lebih-lebih bila dimasak hingga mendidih. Bila ada babi, maka dalam tubuh babi, Virus AI dapat melakukan mutansi & tingkat virulensinya boleh naik hingga menjadi H5N1. Virus AI Strain H5N1 dapat menular ke manusia. Virus H5N1 ini pada Tahun 1968 menyerang Hongkong dan membunuh 700.000 orang (diberi nama Flu Hongkong). Daging babi adalah daging yang sangat susah dihadam karana banyak mengandung lemak. Meskipun empuk dan terlihat begitu enak dan lazat, namun daging babi susah dihadam. Ibaratnya racun, seperti halnya kholesterol! Selain itu, daging babi menyebabkan banyak penyakit : pengerasan pada urat nadi, naiknya tekanan darah, nyeri dada yang mencekam (angina pectoris) , dan radang pada sendi-sendi. Sekitar tahun 2001 pernah terjadi para doktor Amerika berhasil mengeluarkan cacing yang berkembang di otak seorang perempuan, setelah beberapa waktu mengalami gangguan kesehatan yang ia rasakan setelah mengambil makanan khas meksiko yang terkenal berupa daging babi,hamburger (ham = babi, sebab aslinya, hamburger adalah dari daging babi). Sang perempuan menegaskan bahwa dirinya merasa penat-penat (letih) selama 3 tahun setelah makan daging babi. Telur cacing tsb menempel di dinding usus pada tubuh sang perempuan tersebut, kemudian bergerak bersamaan dengan peredaran darah sampai ke ujungnya, iaitu otak. Dan ketika cacing itu sampai di otak, maka ia menyebabkan sakit yang ringan pada awalnya, hingga akhirnya mati dan tidak bisa keluar darinya. Hal ini menyebabkan dis-fungsi yang sangat keras pada susunan organ di kawasan yang mengelilingi cacing itu di otak. Penyakit-penyakit "cacing pita"merupakan penyakit yang sangat berbahaya yang terjadi melalui pemakanan daging babi. Ia berkembang di bahagian usus 12 jari di tubuh manusia, dan beberapa bulan cacing itu akan menjadi dewasa. Jumlah cacing pita boleh mencapai sekitar ”1000 ekor dengan panjang antara 4 - 10 meter”, dan terus hidup di tubuh manusia dan mengeluarkan telurnya melalui BAB (buang air besar).

Saya pernah membaca sebuah artikel yang mengatakan : ”Bahwa seseorang itu berkelakuan sesuai dengan apa yang dimakannya.” Melihat tayangan di salah satu TV swasta kelmarin, seorang profesor dari IPB (lupa namanya) telah meneliti struktur DNA babi. Sesuatu yang mengejutkan ternyata, struktur gen babi itu mirip dengan struktur gen manusia. Jadi dapat dikatakan gen babi = gen manusia, jadi sama dengan kita memakan daging manusia (=kanibal), na'udzubillah. Jadi ada betulnya artikel tadi mengatakan kalau kita memakan babi bukan tidak mungkin karakter babi menempel pada kita, tidak pada kita, boleh jadi pada keturunan kita ! wallahu a’lam. Keharaman Babi Menggunakan babi hukumnya haram, baik atas daging, lemak, maupun bagian-bagian lainnya. Firman Allah SWT dalam QS.5:3 mengharamkan memakan bangkai, darah, dan daging babi. Demikian juga dengan firman-Nya dalam QS.6:145 dan QS.16.115, mengharamkan memakan bangkai, darah, dan daging babi. Dalil-dalil pada beberapa ayat ini merupakan nash yang jelas, yang menegaskan tentang keharaman, antara lain menggunakan babi. Al-Qur’an menggunakan kata lahma (daging) karena sebagian besar pengambilan manfaat dari babi adalah daging. Selain itu, dalam daging babi selalu terdapat lemak. Al-Qur’an menggunakan kata lahma, pengharaman babi bukan hanya dagingnya. Tetapi seluruh tubuh haiwan babi. Pandangan ini sesuai dengan kaedah ushul fiqh: min dzikri’l-juz I wa iradati’l kulli. Artinya yang disebutkan sebahagian dan dikehendaki seluruhnya.Bahwa daging babi mengandung cacing pita (taenia solium), hampir semua orang sudah mengenalnya. Ternyata tidak hanya itu bahaya yang mengancam pemakan babi. Lemak babi mengandung kolesterol paling tinggi dibandingkan dengan lemak hewan lainnya. Darahnya mengandung asam urat paling tinggi. Asam urat merupakan bahan yan jika terdapat dalam darah dapat menimbulkan berbagai penyakit pada manusia. Sudah menjadi pengetahuan umum bahwa sedikitnya 70 jenis penyakit yang lazim dihidap haiwan babi dan beberapa diantaranya dapat menjankiti manusia yang memakannya. Hikmah diharamkannya daging babi, terutama mengandungi cacing pita, seringkali disanggah oleh para ahli kesehatan modern. Mereka mengatakan bahwa cacing tersebut mudah dihilangkan bahkan dengan teknik pemasakan yang paling sederhana. Pandangan ini sungguh menyesatkan karana babi itu sendiri menjijikkan bagi orang yang bersih jiwanya. Allah SWT mengharamkan sejak masa silam untuk waktu yang lama agar manusia mengetahui. Manusia kini baru mengenal sedikit bahayanya, yakni cacing pita, namun demikian jauh sebelum itu Allah SWT telah mengharamkannya. Mungkin sekarang orang menganggap bahwa peralatan masak modern telah mengalami kemajuan, sehingga ada yang menrima kalau daging babi tidak lagi membahayakan dan bukan merupakan sumber ancaman bagi manusia. Dengan teknologi pengolahan makanan dan teknik pemanasan yang canggih, bahaya itu sudah boleh dihilangkan. Mereka lupa bahwa untuk mengatasi bahaya cacing pita saja telah memakan waktu berabad-abad. Itu hanya untuk mengungkap satu penyakit saja. Siapa yang dapat menjamin bahwa di luar penyakit itu sudah tidak ada lagi bahaya yang terkandung dalam daging babi. Apakah tidak selayaknya syari’at yang jauh lebih mendahului kemajuan pengetahuan manusia puluhan abad yang lalu kita percayai sepenuhnya? Semua keputusan diserahkan pada syari’at. Kita menghalalkan apa yang dibolehkan dan menghindari apa yang dilarang. Syariat ini adalah dari Allah Yang Maha Bijaksana dan Maha Mengetahui bentuk dan karakteristik segala makhluk-Nya.

Munculnya penyakit Japaneese Enchephalitis (JE) di Malaysia, nyaris semua mata kembali terbuka. Satu lagi bencana mengancam manusia timbul dan bersumber dari babi. Rupanya Allah masih sayang pada manusia, sehingga sekali lagi manusia diingatkan agar menjauhi haiwan haram itu. Sudah banyak sekali bukti-bukti yang menunjukkan keburukan babi. Namun sejauh ini manusia tetap nekad memakannya. Babi dalam Dunia Farmasi Bagi pengguna Muslim babi adalah “jawara”-nya bahan yang diharamkan untuk diproses dan dimanfaatkan.Padahal babi sering dijadikan sebagai model penelitian yang berkaitan dengan manusia, dikaranakan adanya kemiripan sistem penting dalam tubuhnya. Keterlibatan babi dalam industri farmasi ternyata cukup signifikan. Mulai dari cangkang kapsul baik sebagai kapsul lunak, penyumbang organ-organ tubuh, dan hormon serta enzimnya. Beberapa bagian dari babi yang pernah dan atau masih menyumbangkan peranannya dalam industri farmasi adalah sebagai berikut : Kelenjar adrenal babi Kelenjar ini terdapat pada ginjal. Kelenjar ini dapat menghasilkan hormon yang disebut sebagai steroid dan epinephrine. Hormon hormon yang dihasilkan oleh kelenjar adrenal babi pernah merupakan sumber penting yang digunakan untuk mengatasi beberapa penyakit yang disebabkan oleh ketidakseimbangan tubuh. Kelenjar pancreas babi Salah satu hormon yang dihasilkan oleh organ ini adalah insulin. Insulin sangat akrab dengan penderita diabetes. Insulin berfungsi untuk mengatur metabolisme gula dalam tubuh. Salah satu sumber insulin yang sudah tidak asing lagi digunakan dalam dunia kedokteran adalah insulin babi. Untuk menghasilkan 1 pound insulin didapatkan dari 60 ribu ekor babi serta diperkirakan mampu mengubati pengidap diabetes sebanyak 750-1.000 orang selama setahun . Jika produksi babi pertahun sebanyak 85 juta maka insulin yang mampu dihasilkan selama setahun adalah 1.400 pound. Jumlah tersebut dapat mengubati pesakit sebanyak 1, 050 juta – 1,4 juta pertahunnya. Jumlah yang cukup besar. Ketika ini ada alternatif lain pengganti insulin seperti humulin yang walaupun lebih sedikit mahal, ternyata cukup diminati oleh pesakit muslim untuk mengganti hormon insulin babi. Lambung babi Lapisan dalam lambung mengandung protein dan enzim. Bagian ini secara komersial digunakan untuk membuat sejenis bahan untuk membantu pencernaan (digestive aids). Usus halus babi Heparin adalah bahan yang ditemukan secara ekslusif pada dinding dalam usus halus (babi). Heparin diklasifikasikan sebagai produk pharmaceutical yang esensial. Jantung babi Jantung babi digunakan untuk mengganti beberpa bahagian jantung manusia yang sudah tidak berfungsi lagi. Bahagian Jantung babi yang digunakan pada manusia,ternyata sangat sesuai pada tubuh manusia. Hal ini menunjukkan bahwa banyak kemiripan system vital yang terjadi pada manusia dan babi. Kulit babi Kulit dalam bentuk gelatin digunakan dalam industri pembuatan kapsul. Selain itu kolagen yang merupakan bagian dari kulit digunakan untuk menstimulasi pembekuan darah selama operasi pembedahan. Darah babi Fibrin darah yang diekstraks dari darah babi digunakan untuk membuat asid amino yang menjadi bagian dari cairan infus yang ditujukan untuk memberikan nutrisi bagi pesakit yang mengalami beberapa pembedahan tertentu. Darah babi juga dipergunakan untuk keperluan media microbial dan kultur sel.

Mengapa Babi Haram Buat Umat Muslim Ada orang asing (ilmuwan) bertanya kepada seorang Ulama mengenai haiwan babi ini.

Ilmuwan : Haramnya haiwan babi bagi umat muslim adalah disebabkan karana banyaknya parasit dan kotoran dalam haiwan ini. Dengan semakin canggihnya ilmu kedokteran, bukannya mungkin nantinya haiwan babi dapat dibersihkan dari virus dan parasit yang mematikan ini? Apakah nantinya haiwan babi yang bersih akan menjadi halal?

Ulama : Haramnya babi bukan karana sebab itu saja. Tetapi ada sifat Babi yang sangat diharamkan untuk umat Islam Ilmuwan : Apakah itu? Ulama : Cuba anda buat 2 kandang. Dimana 1 kandang isi dengan 2 ekor ayam jantan dan 1 ekor ayam betina. 1 kandang lagi isi dengan 2 ekor babi jantan dan 1 ekor babi betina. Apakah yang terjadi pada masing2 kandang tersebut? Bolehkah anda menerkanya!!!

Ilmuwan : Tidak boleh!!!!????

Ulama : Mari kita lihat bersama-sama sekarang. Pada kandang pertama dimana ada 2 ekor ayam jantan dan 1 (ekor ayam betina, yang terjadi adalah 2 ekor ayam jantan tersebut berkelahi dahulu untuk memperebutkan 1 ekor ayam betina tersebut sampai ada yang menang dan kalah. Dan itu sesuai dengan Kudrat dan Fitrah manusia diciptakan Allah SWT.

Ilmuwan : Pada kandang Babi?

Ulama : Ini yang menarik. Pada kandang kedua, iaitu kandang berisi 2 ekor babi jantan dan 1 ekor babi betina. Ternyata 2 ekor babi jantan tidak berkelahi untuk memperebutkan 1 ekor babi betina, tetapi yang terjadi adalah 2 ekor babi jantan tersebut malahan menyetubuhi secara beramai-ramai 1 ekor babi betina tersebut dan juga terjadi hubungan Homoseksual antara kedua ekor babi jantan setelah selesai dengan si betina. Hal inilah yang jelas2 bertentangan dengan Fitrah umat manusia. Bilamana umat Islam ikut2an memakan babi maka ditakutkan umat Islam akan mempunyai sifat dan perangai seperti babi ini.



Semoga bermanfaat….

May 2, 2009

ruang rindu



Letto - ruang rindu

Lirik


Di daun yang ikut mengalir lembut
Terbawa sungai ke ujung mata
Dan aku mulai takut terbawa cinta
Menghirup rindu yang sesakkan dada
Jalanku hampa dan kusentuh dia
Terasa hangat oh didalam hati
Kupegang erat dan kuhalangi waktu
Tak urung jua kulihatnya pergi
Tak pernah kuragu dan slalu kuingat
Kerlingan matamu dan sentuhan hangat
Ku saat itu takut mencari makna
Tumbuhkan rasa yg sesakkan dada

Chorus 2x:
Kau datang dan pergi oh begitu saja
Semua kutrima apa adanya
Mata terpejam dan hati menggumam
Di ruang rindu kita bertemu

Bertemu

Apr 10, 2009

Comparison of men and women

MEN ARE JUST HAPPIER PEOPLE..TRUE? NO?

NICKNAMES

If Laura, Kate and Sarah go out for lunch, they will call each other Laura, Kate and Sarah.
If Mike, Dave and John go out, they will affectionately refer to each other as Fat Boy, Godzilla and Four-eyes.


EATING OUT

When the bill arrives, Mike, Dave and John will each throw in $20, even though it's only for $32.50. None of them will have anything smaller and none will actually admit they want change back.
When the girls get their bill, out come the pocket calculators.


MONEY

A man will pay $2 for a $1 item he needs.
A woman will pay $1 for a $2 item that she doesn't need but it's on sale.


BATHROOMS

A man has six items in his bathroom: toothbrush and toothpaste, shaving cream, razor, a bar of soap, and a towel .
The average number of items in the typical woman's bathroom is 337. A man would not be able to identify more than 20 of these items.


ARGUMENTS

A woman has the last word in any argument.
Anything a man says after that is the beginning of a new argument.


FUTURE

A woman worries about the future until she gets a husband.
A man never worries about the future until he gets a wife.


SUCCESS

A successful man is one who makes more money than his wife can spend.
A successful woman is one who can find such a man.


MARRIAGE

A woman marries a man expecting he will change, but he doesn't.
A man marries a woman expecting that she won't change, but she does.


DRESSING UP

A woman will dress up to go shopping, water the plants, empty the trash, answer the phone, read a book, and get the mail.
A man will dress up for weddings and funerals.


NATURAL

Men wake up as good-looking as they went to bed.
Women somehow deteriorate during the night.


OFFSPRING

Ah, children. A woman knows all about her children. She knows about dentist appointments and romances, best friends, favorite foods, secret fears and hopes and dreams.
A man is vaguely aware of some short people living in the house.


THOUGHT FOR THE DAY
A married man should forget his mistakes. There's no use in two people remembering the same thing!

bayi dijumpai masih hidup tapi berlumut!

kesian baby ni, nape la mak bapak dia buang kan?

kisah benar mayat tak diterima bumi

"Kisah ini berlaku di sebuah perkampungan kecil di Pahang x lama dulu. Ia nya diceritakan oleh Salleh kepada aku untuk pedoman semua pembaca budiman..


Kisah berlaku di sebuah Pekan yang bernama Kampung Pulau Tawar,Jerantut . Seorang lelaki yang bernama Omar (nama sebenar dirahsiakan bagi menjaga nama baik keluarga tersebut). Omar adalah seorang bomoh di kampung tersebut. Beliau merupakan seorang bomoh yang agak disegani oleh kerana setiap kali apabila beliau mengubati setiap penyakit yang pelik, beliau akan berjaya.

Satu hari diwaktu senja ada seorang budak melalui rumah Omar budak itu adalah Salleh pencerita kisah ini. Salleh terdengar seseorang sedang bercakap dalam bahasa yang agak pelik dan tidak pernah didengarinya sebelum ini.Salleh cubamengintai dari celah lubang dinding yang agak usang. Beliau melihat Omar bercakap mengadap sekeping cermin. Oleh kerana lubang tersebut agak kecil Salleh tidak nampak keseluruhan cermin
tersebut.Salleh cuba mencari lubang yang agak besar. Akhirnya dia menjumpai lubang yang lebih besar. Melalui lubang tersebut, Saleh dapat melihat bayangan pada
cermin tersebut bukanlah Omar tetapi sekujur tubuh yang sungguh ngeri wajahnya.

Matanya kelihatan tersembul dan pipinya kelihatan berlubang. Tubuh makhluk itu dibaluti oleh kain putih yang berwarna coklat seperti warna tanah. Tiba -tiba Salleh melihat mahkluk itu seperti memandang kearahnya. Bulu romanya meremang. Tanpa membuang masa Salleh terus melarikan diri. Sampai saja dirumah beliau terus menemui bapanya dan menceritakan kepada bapanya. Bapanya sekadar tersenyum seraya memberitahu ramai orang kampung sudah lama mengetahui perihal Omar. Bapanya mengatakan bahawa Omar menggunakan hantu peliharaannya untuk merasuk orang dan apabila orang tersebut sakit beliau akan datang dan mengubati orang tersebut.

Dengan cara ini beliau akan lebih mendapat duit dan orang kampung akan menghormatinya. Mereka hanya menunggu masa untuk membuktikan pada orang
kampung. Pada malam tersebut Salleh berasa seperti tidak sedap badan, tubuhya
seperti merasa lemah. Mungkin kerana terkejutkan peristiwa yang dilihatnya tadi membuatkan dia rasa begitu. Selepas makan malam,Salleh terus masuk tidur. Apabila dia cubahendak melelapkan mata dia terbau seperti bau bangkai di dalam biliknya. Dia cubamembuka matanya tetapi kelopak matanya berasa amat berat sekali.

Salleh cubamenjerit untuk memanggil bapanya tapi suara tersekat dikerongkong sahaja. Dia cubamembaca ayat suci yang diingatinya. Akhirnya beliau berjaya juga menjerit memanggil bapanya, Sebelum jatuh pengsan. Apabila Salleh membuka matanya didapati rumahnya penuh dengan orang dan mendengar orang menyebut nama Omar. Dia memandang ke arah bapanya yang sedang menghampirinya sambil tersenyum dan meminta dirinya supaya
bertenang kerana segalanya telah berakhir. Dia kembali terlelap..

Pagi besoknya apabila dia tersedar Salleh melihat bapanya berjalan diiringi ibunya dengan pakaian seperti orang ingin ke masjid. Dia bertanya bapanya apa yang berlaku. Bapanya menyuruh Salleh bersiap2 utk pergi menziarahi kubur Omar. Salleh terkejut mendengarnya dan penuh dengan persoalan bermain dibenaknya sambil mengorak langkah kebilik mandi. Sesampainya di tanah perkuburan Salleh melihat orang sedang menggali
kubur. Tiba-tiba dia terdengar orang didalam lubang bertempik apa ni!!! Salleh
berlari untuk melihat dengan lebih dekat tetapi dihalang oleh bapanya.Salleh melihat beberapa orang dewasa seperti mengangkat sesuatu yang berat dari lubang tersebut.

Sebaik sahaja objek tersebut berjaya dikeluarkan dari lubang tersebut, Mereka semua terpegun melihat UBI KAYU yang sangat besar.



Jadi sesiapa yang ingin beli UBI tersebut bolehlah menghubungi saya di talian bebas tol :1-800-88-88-88
Kerepek Ubi Pedas - RM 2.00 sebungkus
Kerepek Ubi Masin - RM 2.30 sebungkus
Kerepek Ubi - RM 1.50 sebungkus
Kerepek Ubi Mentah - RM 0.50 sebungkus

Penghantaran akan dibuat kepada kawasan di Lembah Kelang sahaja. Cukai perkhidmatan sebanyak 2% akan dikenakan. UBI...... UBI... SAPER NAK BELI UBIIIII.. hehehehehe